2017 Lif Modelleri

Anneler evlatlarının çeyizlerini küçük yaştan itibaren yapmaya başlarlar. Ufak ufak biriktirip zamanı gelince kızının veya oğlunun çeyizine verirler. Çeyizlerde bulunan ve oldukça kullanışlı olan en çok ördüğümüz banyo lif modelleridir. Lif modellerini, geçmişte kasnaklar kullanarak, şişte ve tığ da örülmekteydi. Geçmişte lif örnekleri için özel kasnaklar satılırdı. Bu kasnaklar altıgen olurdu. Üzerinde lif modellerini yapmak için çiviler bulunurdu. ( halen satılıyor mu bilmiyorum ) Farklı renkler veya tek renk iplikler kullanarak çiviler yardımıyla banyo lif örnekleri yapılırdı. Geçmişte her evde bulunurdu. Günümüzde çok tercih edilmeyen bir lif modelleridir. Zaman geçtikçe kasnakta lif örneklerinin de modası geçmiş oldu. Paylaştığımız lif modelleri galerisinde kasnakta örülmüş banyo lif örnekleri bulunmaktadır.

Günümüz modasında en çok tığ ve şiş banyo lif örnekleri tercih ediliyor. Çeşit, renk ve desen farklılıkları lif örneklerinde popülerliğini her zaman koruyan elişi olarak karşımıza çıkarıyor. Günler geçtikçe lif modellerinde güzel ve değişik örnekleri görüyoruz. Lif modellerinde tığ da ve şişte olmak üzere her iki teknikte de yapılan püsküllü lif örnekleri bulunmaktadır. Püsküllü lif örneklerinden paylaştığımız galeride bulunmaktadır. Araya püsküller bırakılarak örülen banyo lif örneğinde sizlerde kendi deseninizi oluşturabilirsiniz. Dilerseniz paylaştığımız lif modellerinden birebir aynısını da yapabilirsiniz. Yıldız lif örnekleri de çok sık yapılan bir örgüdür. Diğer modellere göre kolay bir tekniktir. Basit lif örneklerinden örmek istiyorsanız yıldız lif modellerini tercih edebilirsiniz. Yıldız lif örneklerine desen olarak farklı figürler kullanabilirsiniz. Yıldız banyo lif örneklerinde, kuş deseni, civciv modeli, papatya, çiçek örnekleri katarak örgünüzü yapabilirsiniz.

Banyo lif örneklerinde dolgulu modellerde bulunmaktadır. Tığ ile yapılmaktadır. Galerimizde lif örneklerinde mevcuttur. Galeriyi inceleyerek en güzel lif modellerini örebilirsiniz. Diğer lif modellerinden biri ise fıstık lif modelidir. Fıstık lif modellerinde lifler çok güzel durmaktadır. Yumuşacık bir lif örnekleri istiyorsanız fıstık modelini kullanabilirsiniz. Paylaştığımız galeride değişik lif örnekleri de bulunmaktadır. Hazır olarak satılan banyo lif modellerine benzeyen bir örnekte var. Bu lif modellerinin yapılışı resimlerde mevcuttur. Beğendiğiniz lif örneklerini dilediğiniz renklerde örebilirsiniz. Çeyizlik için püsküllü banyo lif modellerini tercih edebilirsiniz. Nişanlı olan gençlere örüp hediye edebilirsiniz. Eliniz örgü işine yatkın ise lif modellerinden çeşit çeşit örüp satabilirsiniz. Güzel bir para kazanma olanağı olabilir.

2017 lif modelleri için sizlere güzel bir galeri hazırladık. Umarız paylaştığımız lif modellerini beğenirsiniz. Güzel günlerde örgü örmeniz dileğiyle. İyi çalışmalar 🙂

Leave a Comment