İğne Oyası Yazma Modeli

İğne oyasıyla birçok iş yapılmaktadır. Geçmişten günümüze kadar en çok yazma kenarlarında kullanılmıştır. Fakat günümüzde iğne oyası modelleri çeşitli işlerde kullanılıyor. İğne oyası modelinden yapılan işler kısaca; masa örtüsü, tepsi, pano, yazma, fular vb. İğne oyası modelleri kolay zor diye ayırabiliriz. Yeni başlayanlar için iğne oyasını öğrenmek ve elin alışkanlığı biraz zaman alabilir. İğne oyasında el düzgünlüğü önemlidir. Bunun için bolca iğne oyası modellerinde yapmak gerekir.

İğne Oyası Yazma Modelinin Yapımı;

İlk önce iğne oyası yapacağımız yazmanın kendi renginden olan iplikle zurafa yapıma başlıyoruz. 10 tane zurafa yaptıktan sonra, son zurafaya geri dönüp 3 tane kirpik , tekrar 10 tane zurafa, son zurafaya geri dönüp üzerine 3 kirpikten oluşan yaprak yapıyoruz. Yanına 2 tane kirpik yapıyoruz. Çiçeğimiz yana dönük olduğu için bu sefer zurafalarımızın aralığını 15 tane yapıyoruz. Son zurafanın üzerine dönüp tekrar 3 lü kirpik yapıyoruz. Kirpiklerin arası 10 zurafa olacak şekilde devam ediyoruz. Fakat çiçeği monte edeceğimiz yer 15 zurafa olacak. Bu işlemi yazmanın dört bir kenarına uyguluyoruz.

Şimdi iğne oyası yazma modelinin çiçeğimizi yapmaya başlayalım; ikinci bir renkle yaprağın yanındaki kirpiklerin üzerini zurafa yapıp birbirine bağlıyoruz. Tekrar zurafanın baş kısmına dönüp 7 kirpik yapıyoruz. Bu işlemi yazmanın diğer yaprakların yanındaki kirpiklere uyguluyoruz. Daha sonra ilk kullandığımız iplikle kirpikleri bol bir zurafayla birleştirip sık iğneyle her bir zurafaya 5 defa sık iğne yapıp, çiçeğimizin altta kalan kısmının ucunu 3 zurafa atlayıp kenarına tutturuyoruz. Böylece iğne oyası yazma modelini bitirmiş oluyoruz.

İğne oyası yazma modellerini eklemeye devam edeceğiz. Kolay gelsin 🙂

Leave a Comment