Amigurumi İçin En İdeal İp Türleri Nelerdir?

Amigurumi örerken fazla malzemeye ihtiyaç yoktur. Temel olarak güzel bir ip, ipe uygun tığ, oyuncakların içini doldurmak için elyaf, makas, yer aparatı (çengelli iğne de kullanabilirsiniz) gereklidir. Tığ işiyle uğraşmış, örgü örmüş kişilerin hiç zorlanmadan yapabilecekleri bir örgüdür. Temel teknik sık iğnedir. Tığ işlerini bilenlerde sık iğneyi ve tığ ile yapılan trabzan, ilmek arttırma eksiltme gibi teknikleri de bilirler. Yeni başlayanlar için güzel bir yazı hazırladık. Amigurumide kullanılan teknikler sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Amigurumi oyuncak yapımında en önemli malzeme iptir. Yeni başlayanlar bir önce örmeye başlamak için bilmeden farklı ipler almaktadır. Bu da örmeyi zorlaştırmaktadır. Amigurumi oyuncaklar için kullanılacak ipliklerden bir kaç tanesinden bahsetmek istiyorum. Amigurumi de kullanılan ipliklerin öncelikle cotton yani pamuk oranı yüksek iplikleri tercih etmelisiniz. Amigurumiyi oynayan bebeğinizin sağlığı açısından bu özellik çok önemlidir. Amigurumi oyuncaklarını uzun süreli kullanmak için dayanıklı ipleri tercih etmeliyiz. Bebekler oynadıktan sonra oyuncağı yıkamak gerekebilir, bu nedenle dayanıklı ve renkleri solmayan renk vermeyen ipleri tercih etmelisiniz.

Amigurumi oyuncak yapımına yeni başlayanlar alize gold ipini tercih edebilirler. Alize gold pamuk içeriği yüksek bir iptir. Amigurumide kullanılan bir başka ip ise yarnart jeans ipidir. Bu ipinde pamuk oranı yüksektir ve yumuşak bir iptir. Amigurumi oyuncak yapımında kullanılan bir diğer ip çeşidi ise gazzal baby cotton ipidir. En yüksek pamuk oranı bu iptedir. Bulunduğunuz yerde bu iplikler pahalı olabilir. İnternetten daha uygun fiyata satın alabilirsiniz. Amigurumi oyuncak yapımında kullanılan  bir diğer ip ise kartopu 4 mevsim iplikleridir. Seçeceğiniz ipliklerin yumuşak olmasına ve pamuk oranın ideal rakamlarda olmasına dikkat ediniz.

 

Amigurumi oyuncak yapımında hangi ipleri tercih etmelisiniz sizlerle paylaştık. Bulunduğunuz yerden veya internetten satın alıp örmeye hemen başlayabilirsiniz.

İyi çalışmalar 🙂

Leave a Comment